Beszámoló: Karácsonyi gálaest

2012.12.14

Az év utolsó eseményeként december 14-én sor került a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara karácsonyi gálaestjére. Az esemény helyszínéül a kellemes hangulatú, elegáns Mezzo Music Étterem szolgált.

Az est megnyitásaként Dr. Béres István elnök úr üdvözölte szeretettel a vendégeket. Beszédében kiemelte, hogy a 2012-es év a kamara életében, és a svájci-magyar kapcsolatokban több szempontból is a gyarapodás és az újítások éve volt.

Elsőként, Magyarország új svájci nagykövetet ismerhetett meg, Jean-Francois Paroz úr személyében. Béres úr sok sikert kívánt az elkövetkezendő években a Nagykövet Úrnak és kedves feleségének, és kifejezte abbéli reményét, hogy a nagykövetség és a kamara közötti együttműködés tovább épül majd.

Következőnek a gyarapodás egy személyesebb oldalát emelte ki: a kamara ügyvezetője, Lipovecz Júlia májusban egy gyönyörű kislánynak adott életet. Béres úr megköszönte Júlia egész éves munkáját, és sok boldogságot kívánt a kisbabához!

Júlia távolmaradása alatt a kereskedelmi kamara Kattein Róbert személyével lett gazdagabb, aki fiatal kora ellenére kitűnően látta el feladatait – kitűnőségére pedig a nagykövetség is felfigyelt, így januártól már a nagykövetség csapatát fogja erősíteni. Béres úr sok sikert kívánt Robinak a további karrierjéhez!

Végezetül a gazdasági életben, és a kamara mindennapjaiban is sok újítás történt: a Givaudan és a Vitra is megnyitották új gyáraikat, a Nestlé és a Phoenix Mecano növelték termelési kapacitásaikat, a Stadler pedig megkezdte sajátjainak kiépítését. Emellett újdonság a kamara internetes felülete, az újonnan alakult szponzorklub, és a kereskedelmi kamara részvétele a „Speed Business Meeting” rendezvényein, ahol a tagoknak lehetőségük van hálózataikat fesztelen környezetben tovább bővíteni.

Béres úr beszéde végén kiemelte, hogy mindezen sikerek soha nem jöhettek volna létre a szponzorok nagylelkű támogatása, és az alelnökök áldozatkész munkája nélkül, és köszönetét fejezte ki a fantasztikus támogatásért és munkáért.

Az est kellemes és meghitt hangulatban folytatódott, a finom vacsora után pedig sor került a tombolanyeremények kisorsolására is. A tombolavásárlásból befolyt összeget idén is jótékony célokra fordítja a kamara: támogatásukat egy hátrányos helyzetű gyerekeket segítő alapítványnak ajánlották fel. Ezúton is köszönjük a tombolán kisorsolt nyeremények felajánlóinak hozzájárulását is!

A kamara ezúton is minden kedves tagjának békés, boldog Karácsonyt, és sikerekben gazdag új évet kíván!