Dr Rose Business Brunch beszámoló

2020.9.30

Szeptember 30-án ellátogattunk egyik legújabb tagunhoz, a Dr. Rose Magánkórházba. 

 

Válogatott finomságok, remek szakemberek és lenyűgöző látvány fogadott bennünket. Dr. habil. Lelbach Ádám, (címzetes egyetemi docens Dr. Rose Magánkórház vezető belgyógyásza és a V.I.P. részleg vezetője) interaktív, és feletébb informatív előadást tartott a koronavírusról, a tesztelési formákról, és arról, hogyan érdemes megelőzni a terjedést.

 

A Covid19 szűrés 3 bevett módja a gyorsteszt, a PCR teszt, és a vérvétel. Ezek közül egyedül az ujjbegyből vett vér tesztelése mutat azonalli eredményt, ez azonban viszonylag pontatlan vizsgálati eljárás kb. 70%-os megbízhatóságú. A vérvétel ugyanazon az elven működik, mint a gyorsteszt, (ha a szervezet elkezdett, vagy már termelt ellenanyagot a koronafertőzés ellen, az vérből kimutatható) ám ennek a módszernek, tekintettel a nagyobb mennyiségű vizsgált vérre, már magasabb, 90% fölötti a pontossága. Mind közül a legmegbízhatóbb eljárás a PCR-teszt, amikor pálcával garatról, illetve az orrüregről vesznek mintát. A PCR-teszt több, mint 95%-os pontosságot biztosít, és az eredménye már 1-3 napon belül (intézménytől függően) megvan. 

 

A Dr. Rose Magánkórház Covid19 szűrései: https://drrose.hu/hu/szolgaltatasok/covid-szures 

 

Noha a tesztelés fontos eleme a koronavírus elleni készültségünknek, a legfontosabb mégis a megelőzés. Dr. habil. Lelbach Ádám prevenciós tanácsai:

  • (Multi)vitamin-fogyasztás, egészséges és változatos táplálkozás az immunrendszer erősítésére.
  • Sok folyadékfogyasztás, a dehidratáltság ugyanis növeli a betegség kialakulásának valószínűségét..
  • Gyakori testmozgás.
  • Maszkok közül ha lehet, válasszuk az FFP3 vagy FFP2 modelleket, ezek engedik át legkevésbé a vírust. 
  • Oltások közül az éves influenza elleni, és a tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium elleni védőoltásokat javasolta a doktor úr.

 

Az előadás utáni Kórházlátogatás nem mindennapi élményt nyújtott. A belső kialakítás elsőosztályú, ötcsillagos szállodára emlékeztet. A falakon kortárs művészek alkotásai díszelegnek, amit az érdeklődők akár meg is vehetnek. 

A rendezvény végéhez közeledve egy 160.000 Ft értékű preventív szűrőcsomag tombolautalvány talált gazdára a résztvevők között.

 

A Dr. Rose Magánkórház külön emeleten, céges kedvezményes csomagokkal várja a vállalkozásokat. Swisscham tagok számára pedig különleges, testreszabott ajánlatokkal készülnek. 

 

A rendezvényen készült képeket itt tekinthetik meg: Galéria

 

 

Köszönjük a Dr. Rose Magánkórháznak, illetve a résztvevőknek a tartalmas időtöltést!