Egymilliárdot fektet egy svájci csoport az Est Mediába

A svájci Global Emerging Markets Limited (GEM) befektetési csoport egymilliárd forintot fektet az Est Media Nyrt.-be a következő három éves időszak alatt, és öt éven belül további 3 millió darab Est Media részvény jegyzésére jogosult 280 forintos kibocsátási áron - közölte az Est Media.

Az erről szóló szerződést kedden írta alá az Est Media és a GEM Global Yield Fund Limited, valamint a GEM Investments America LLC. A szerződést az Est Media idei éves rendes közgyűlésének is jóvá kell hagynia.

A befektetési szerződéseknek köszönhetően a tavalyi alaptőke-emelést követően újabb számottevő intézményi forráshoz jut a médiapiacon tevékenykedő Est Media. A közlemény szerint ez rövid távon támogathatja a cégcsoport refinanszírozási törekvéseit, középtávon pedig a társaság nemzetközi médiatevékenysége fejlesztését és - esetleges további földrajzi - terjeszkedését.

A Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzett Est Media portfóliójába tartoznak Magyarországon a Pesti Est, az Est Lapok és az EXIT magazin, valamint a freeblog.hu, est.hu portálok és számos egyéb print és online kiadvány. A cég jelen van Romániában és Bulgáriában is. Az Est Media a legnagyobb tulajdonosa a Sziget Kft. fesztiválszervező cégnek. Az Est Media alaptőkéje a 2011. november elején zárult alaptőke-emeléssel 1,37 milliárd forintról 3,96 milliárd forintra nőtt, árbevétele - a Sziget Kft. árbevételének konszolidálásával - 2010-ben meghaladta a 8 milliárd forintot.

A GEM egy 3,4 milliárd dollár tőkéjű befektetési csoport, amely 65 országban 305 tranzakciót bonyolított le. (HVG)

Eredeti cikk: www.hvg.hu