Givaudan Magyarországon nyitotta meg legújabb termelőüzemét

A világvezető illatanyag-, aroma- és élelmiszerízesítő-gyártó a napokban nyitotta meg legújabb, első osztályú sós ízesítőanyagokat gyártó üzemét Makón.
A gyáravató ünnepségen nem csak a Givaudan felsővezetői - Dr. Jürg Witmer, a Givaudan elnöke; Gilles Andrier, vezérigazgató; Mauricio Graber, a cég Ízesítőanyag üzletágának elnöke - , de számos nagy tiszteletnek örvendő magyar közéleti vendég is részt vett.
A jelenlegi 39 milliárd forint értékű beruházás telephelyét – mely nem csak az európai, de az afrikai és a közép-keleti (EAME) régiók piacait is hivatott ellátni - a Givaudan a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal és Makó város segítségével választotta ki.
A jelenleg 200 főt foglalkoztató egység kapacitása körülbelül 40 000 tonna lesz. A makói gyár kereskedelmi termelését a jövő hónaptól kezdi meg, a termelési maximumát pedig előre láthatólag 2013 végére éri majd el.
“Az új gyár a Givaudan eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása és egyben a növekedési stratégiánk fontos része. Az új üzem nagyban erősíti az ellátási láncunkat, amely lehetővé teszi vállalatunk további terjeszkedését a fejlődő országokban, valamint további térnyerésünket az ízesítőanyag és snack szegmensben. A makói gyár mérete és magas automatizáltsága az anyagok kezelésének és vegyítésének területén könnyebbé teszi számunkra, hogy kiszolgáljuk vásárlóink igényeit, miközben a sós ízesítőanyag és snack-piac mérete és összetettsége egyre nő.” – nyilatkozta Gilles Andrier, a Givaudan vezérigazgatója.
A sós ízesítőanyag szegmens körülbelül 33%-át teszi ki az ízesítőanyag piaci potenciáljának Európában, Afrikában és a Közel-Keleten (EAME régió), ahol az összes kulcsfontosságú termékalkalmazást és ízesítőanyag-profilt tekintve a Givaudan-é a legszélesebb sós ízesítőanyag portfólió.