Holcim: nagyobb volumen minden szegmensben

Első negyedévi jelentése szerint a Holcim minden szegmensben növelte eladásait s a konszern egy sor piacon igazítani tudott árain.
Ez mindenesetre nem volt elegendő ahhoz, hogy teljesen kiegyenlítse a költségek átlagon felüli növekedését a nyersanyagoknál és az energia-hordozóknál. A konszolidált nettó bevétel  47. Mrd. CHF összegben, 1.8  %-os csökkenéssel, stabil maradt;  az üzemi eredmény 17,1 %-al 753 Mió. CHF –re csökkent. A konszern nyeresége 85,1 %-al 122 Mió. CHF-re nőtt.
Kelet-Európában a gazdasági környezet változatlanul nehéz volt. Az infrastruktúrában eszközölt beruházások ellenére az építési tevékenység összességében gyenge maradt. Ugyanakkor a konszern cégei  (Magyarország kivételével) az előző évi alacsony számokhoz viszonyítva, valamint az enyhe időjárásnak köszönhetően, növelni tudták szállításaikat. A cementeladások a legerősebben Bulgáriában, Romániában és Csehországban nőttek.

A konszern változatlanul úgy véli, hogy az építőipar a fejlett piacokon fel fog lendülni  és a feltörekvő piacokon tartós lesz a növekedés

A  Holcim a világ vezető cement – és adalékanyag-szállítóinak egyike, amely más üzleti tevékenységekkel is foglalkozik. A konszern kereken 70 országban, valamennyi kontinensen rendelkezik többségi vagy kisebbségi részesedéssel vállalatokban,