A Holcim új cementgyárat avatott Oroszországban

Dimitri Medvegyev orosz államfő, Micheline Calmy-Rey szövetségi elnök és Johann Schneider-Ammann miniszter jelenlétében avatták fel a Holcim új oroszországi cementművét, Moszkvától 100 km-re délre, Kolomnában.
 Az 500 millió eurós beruházással épült üzem, évi 2,1 Mió. tonnás kapacitásával, a Holcim legnagyobb termelő-egységei közé tartozik Kelet-Európában. Túlnyomórészt a növekvő moszkvai építési piacot szolgálja, amelyre jelenleg az ország építési beruházásainak harmada jut.
 Medvegyev elnök üdvözlő beszédében hangoztatta: „Ez az üzem az orosz cementipar dísze és új mércét teremt a környezetbarátság tekintetében.“

A térségben 1870-ben nyílt meg Oroszország első cement-üzeme. A most felavatott gyár a környezetbarátság és a hatékonyság tekintetében a technika legújabb vívmányait képviseli. Markus Akermann, a Holcim vezérigazgatója beszédében rámutatott: „Az új üzem lényegesen hozzájárul a moszkvai térség ellátásának hosszú távú biztosításához nagyértékű építőanyagokkal.“

 A Holcim 1993 óta van jelen Oroszországban. A moszkvai központú céghez még egy cementgyár tartozik, a Volga mellett  Volskban, évi kereken 5 Mió. tonnás kapacitással. A konszern oroszországi vállalata több, mint 1.500 munkatársat foglalkoztat.