Húsz éves a Calida Magyarország

Hangulatos ünnepségen emlékeztek meg a Calida Magyarország Kft. megalapításának 20. évfordulójáról.
A  patinás svájci cég volt országából az első, amely bérmunkával kezdte meg tevékenységét Magyarországon. 1990-ben Rajkán, kis épületben, harminc munkatárssal kezdődött el a termelés. Mára mintegy ezer munkatársnak adnak kenyeret, ebből háromszázötvenen a rajkai üzemben dolgoznak, a többieket a tíz bérvarrodában foglalkoztatják.
Günter Thaler ügyvezető igazgató beszédében elmondta: üzemük 1993–1998 között három ütemben épült, sikereket, csalódásokat egyaránt megéltek. Termelésük az elmúlt hét évben t0bb, mint megduplázódott, jelenleg évi 5,8 millió darab ruhanemű kerül ki a magyarországi Calidától.  Daniel Gemperle, a cég igazgatósági tagja hangoztatta: Svájcban büszkék magyarországi üzemünkre és arra, hogy ilyen értékes dolgozókra számíthatnak.

 

 A jubileumi ünnepségen megjelent Christian Mühlethaler svájci nagykövet is, aki emlékeztetett, hogy a Calida fehérneműi a legismertebb svájci márkák közé tartoznak, a cég gyökerei 1941-re nyúlnak vissza. Nagyon sikeres ez az együttműködési forma mind Svájc, mind a magyarországi üzem hírneve szempontjából, mondotta a nagykövet.

A jelenlevők show-elemekkel tűzdelt divatbemutatón tekinthették meg az itt varrott ruhaneműket, fürdőruháktól az alsóneműkön át a sportruházatig.