Interjú

Milyen aktuális programok, rendezvények zajlanak most a Syma Rendezvényközpontban?

Aktuális programjaink között található a Renexpo Nemzetközi Energetikai Szakkiállítás, Earth Wind&Fire koncert, Electronic Icons Éjszakai Parti, Routes Europe 2013 – Légiforgalmi Irodák Kongresszusa, Magyar Világtalálkozó, stb. Különleges eseménynek kínálkozik még Jose Carreras decemberi koncertje. Saját szervezésű rendezvényeink továbbfejlesztését is tervezzük, pld. decemberben lesz a „10. Hungoro Ékszer és Csokoládé Szalon”.

Milyen rendezvények a leggyakoribbak Önöknél?

Elsősorban egyedi és visszatérő kiállítások, hazai és nemzetközi konferenciák, magyar és külföldi koncertek, sport rendezvények, céges partik helyszíne a Syma Rendezvényközpont.

A Syma Rendezvényközpont hazánkban az élvonalba tartozik saját kategóriájában. Ön mit gondol, mi a Syma legnagyobb erőssége és vonzereje?

A Syma legnagyobb erőssége és vonzereje a központi fekvés, jó infrastruktúra, ingyenes parkolási lehetőség, partnerbarát és rugalmas szervező és kivitelező gárda, full service biztosítása.

A kamara és a Syma + SD Kft. eddigi együttműködésének már két Swiss Business Day lett az eredménye. Várható folytatás ezen a területen? Milyen más formában működik még együtt a két szervezet?

Kétévenként tervezzük a rendezvény továbbfejlesztését és lebonyolítását, figyelembe véve az előző két Swiss Business Day tapasztalatait. Továbbá is igyekszünk együttműködni a Svájci Kamarával és tagjaival, megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy a Kamara tagjai szolgáltatásaink igénybevétele esetén milyen formában tudnak kedvezményekben részesülni.

A Központ 2006-ban nyerte el mai formáját, az "A" és "C" rendezvénycsarnok létrehozásával. Várhatók további fejlesztések a jövőben?

Voltak terveink egy 4000 fős Kongresszusi Központ kialakítására, de a mai gazdasági helyzet figyelembevételével további nagyobb fejlesztéseket nem tervezünk. Színvonalunkat az is tükrözi, hogy idén elnyertük „Az Év Rendezvényszolgáltatója’” díjat, melyet a Magyar Rendezvényszervezők Szövetségének tagjai szavaztak meg.

Mennyire jelentős Budapesten a konferenciaturizmus, és mennyire versenyképes ilyen szempontból a főváros?

Jelenleg Magyarország megítélése külföldön a kongresszusi turizmus tekintetében nem a legkedvezőbb, ezt még tetézi a MALÉV csődje. Emiatt Budapest a kongresszusi turizmus ranglistáján háttérbe szorult. Ennek sajnos mi is érezzük hatását.

Ön régóta nagy támogatója a magyar kézilabdázásnak. Most is jár meccsekre?

A Syma+SD Kft 1995 -2010-ig volt támogatója a Magyar Kézilabda sportnak. Korábban, mint a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke társadalmi munkámmal is segítettem a kézilabda sportot. Természetes, hogy mint magánember és a sport nagy szerelmese változatlanul szurkolok a magyar sportolók sikereiért.