Karácsonyi fogadás - összefoglaló

2015.12.10

Az étterem mottójához híven „nyitotta az ízekre, nyitottam a világra” egyedülálló gasztronómiai élményt nyújtott, a budai hegyvidék szívében.

Az ünnepség a tavalyihoz hasonlóan eltért a hagyományos gálaestektől és egy könnyedebb hangvételű svédasztalos fogadás keretében, jó hangulatban zajlott. Idei rendezvényünkön a részvevők száma legnagyobb örömünkre felülmúlta az eddigi évek tapasztalatait. A fogadáson idén is tiszteletét tette Jean-Francois Paroz, Svájc magyarországi nagykövete, de a résztvevők között volt több szponzorunk, illetve újonnan belépett tagjaink képviselői mellett számos, kamaránk iránt érdeklődő külső vendég is.

A résztvevőket Dr. Béres István, a Kamara elnöke, és Lipovecz Júlia, a Kamara ügyvezetője köszöntötték. Beszédükben röviden összefoglalták az elmúlt évet, a Kamara 20 éves fennállásának ünneplésére megrendezett nagysikerű eseményeit és eredményeit, megköszönték a szponzorok támogatását és a Svájci Nagykövetség szoros együttműködését, a tagok aktív közreműködését a kamara mindennapjaiban, illetve bemutatták az újonnan belépett tagokat is.

Dr. Béres István bizakodóan tekint a 2016-os esztendőre, hiszen, ahogy azt legutóbbi svájci látogatásuk is megerősítette, egyre több svájci középvállalat tendál arra, hogy termelésének egy részét külföldre, köztük Magyarországra helyezze, valamint a magyar külgazdasági politikában is nagyobb szerepet kap Svájc 2016-ban.