Közgyűlés

2018.5.10
Kamaránk 2018. május 10-én megtartotta éves Közgyűlését, amelynek az UniCredit Bank székháza adott otthont. 
 
Dr. Béres István a kamara elnöke köszöntötte a résztvevőket és megnyitotta a közgyűlést.
 
Az elnök beszámolt arról, hogy a kamara 2017-ben is eredményesen működött, az alapszabályban rögzített célok megvalósítása érdekében. Folytatta hagyományos szolgáltatásait és nagy érdeklődéssel kísért rendezvényeket tartott. Külön kiemelte a Swiss Business Day rendezvényt, amely a 2017-es év legnagyobb érdeklődést övező kamarai eseménye volt. A november 22-én a Várkert Bazárban megrendezett eseményen közel 1000 látogató és több, mint 50 kiállító vett részt. Emellett számos új témával is foglalkoztunk a tavalyi évben, elindítottuk a digitális transzformációról szóló sorozatunkat, melyet idén is folytatunk.
 
Az elnök ezt követően köszönetet mondott a Svájci Nagykövetségnek, a Swisscham Hungary szponzorainak és aktív tagjainak a támogatásukért és a rendezvényeken való rendszeres részvételükért.
 
A kamara 2017-es és 2018-as költségvetési napirendi pontjainak részletes bemutatása és elfogadása után néhány új tag bemutatkozására került sor: Jura, Grant Thornton, PR Agent Kft.
 
Majd ezt követően egy kerekasztalbeszélgetésre került sor, amelynek témája a vállalati fenntarthatóság volt. Karkas Mihály, a Givaudan Hungary Kft. gyárigazgatója ismertette a Givaudan cég profilját és a cég kihívásait a fenntartható fejlődés területén. Óhidi Zsuzsanna, a Marquard Media Magyarország ügyvezetője bemutatta a meglévő projektjeiket, amelyekben a magazinokon segítségével felhívják a figyelmet a környezetvédelem és a társadalmi elfogadás fontosságára. Gyovai Györgyi, a Nespresso Hungary ügyvezetője a jövőbeli kávétermesztés kihívásait, valamint a kávékapszulák újrahasznosításának lehetőségeit mutatta be. Kruchina Johanna, a Sika Hungária Kft. ügyvezetője a dolgozók megbecsülésére hívta fel figyelmet, hiszen a vállalati fenntarthatóság eléréséhez és a projektek megvalósulásához minden egyes munkavállalóra szükség van. A kerekasztalbeszélgetést Szabó István, a KPMG senior managere moderálta. 
 
A Közgyűlést az UniCredit Bank vezető munkatársának makrogazdasági összefoglalója zárta, ezt követően a tagjaink egy kellemes és bőséges állófogadáson vehettek részt. 
 
A közgyűlésen a népszerű Nespresso kávéstandja szolgáltatta a vendégeknek a kávét.
Ezúton is szeretnénk megköszönni az UniCredit Banknak a szívélyes vendéglátást és a tagjainknak a részvételt!