Nestlé Purina gyára Bükön

A Nestlé Hungária Kft. 2012. évi bővítése alkalmából szervezett bokrétaünnep után, ahol Orbán Viktor miniszterelnök úr is látogatást tett, 2013 áprilisában ténylegesen elindult a termelés az új alutasakos gyártóegységben. A Nestlé Magyarország melletti elköteleződését mi sem bizonyítja jobban, hogy a világ leggyorsabban megvalósított Purina beruházásának köszönhetően 165 munkavállalóval nőtt a gyár létszáma, összesen 780 embernek biztosítva Bükön munkát. A Nestlé magyarországi munkavállalóinak száma így 2000 főre bővült.

1998-ban vásárolta fel a Nestlé a büki állateledel gyárat a Darling márka használati jogával együtt. 15 év alatt 35 milliárd forintos beruházást hajott végre Magyarországon. Az elmúlt évben 13 milliárd forintnak megfelelő összeget fordított az aluminiumtasakos állateledelek gyártókapacitásának megduplázására. A Nestlé Purina négy új gyártósort létesített, az üzemet 5000 m2-ről 55000 m2-re bővítette.

A 4 magyarországi gyárban gyártott legkiválóbb minőségű termékekkel Ausztráliától Kanadáig a világ 40 országában találkozhatnak a fogyasztók. A legújabb kapacitásbővítésnek köszönhetően Magyarország mellett a világ 25 országában, kiemelten közép-kelet Európában vásárolhatnak az állattartók családi kedvenceiknek Bükön gyártott eledeleket.