A növekedés dinamizmusa nagyobb teret kíván a Sika magyarországi leányvállalatánál

Az évek óta kétszámjegyű növekedést könyvelő Sika Hungária Kft. kinőtte budai telephelyét, ezért 2020 első félévében Biatorbágyról terjeszkedik tovább. Az új telephely nem csak a Sika vállalat humán-erőforrás menedezsmentjének, hanem a raktárkapacitások növekedésével az alapanyagellátásban is új lehetőségeket nyit mostantól. Korábbi, A-kategóriás budai székházát a Sika méltó utódnak kívánja értékesíteni.

A változások sora az eredményes növekedési stratégiát elindító, nemrégiben nyugdíjba vonult Kruchina Johanna ügyvezető asszonyt követő Berecz András új igazgató kinevezésével indult. Az új vezetőnek és csapatának a bővítéshez és a növekedés dinamizmusának szintentartásához egyrészt a HR, másrészt az értékesítési csatornák magasabb szintű menedzselését is megkönnyítő, korszerű, kiváló logisztikai hátterű, hatalmas, új telephely nyújt segítséget.

WE ARE SIKA

Az évszázados múltú, 1910-ben létrejött cég jelenleg is svájci központtal működik, 101 országban világszintű hálózattal. Kezdetben alagutak vízzáró tömítéséhez alkalmazott habarcsokkal és adalékszerek gyártásával foglalkozott. Mára már tevékenységi körébe tartozik a betonadalékszerektől a vízszigetelő anyagokon át, még az ipari ragasztástechnikák gyártása is.

25 éve jövőorientáltan

Berecz András ügyvezető igazgató egyre bővülő szakértői csapattal helyezi új növekedési pályára a vállalat értékesítési, kiskereskedelmi csatornáit, melynek eredményeképpen várhatóan már nem csak az építőipari szakemberek, hanem a végfelhasználók is pontosan tudni fogják, mit is jelent a Sika márka.

 „Továbbra is [célunk] remekül kielégíteni az igényeket, 2023-ra pedig az, hogy minden számunkra releváns területen az első háromban benne legyen a Sika Magyarországon is” – vallja az ügyvezető.
A most megüresedő, kiváló paraméterekkel bíró budai iroda új tulajdonosát közvetlenül keresi a Sika. A jó gazda gondosságával kívánja átadni a korszerű, de általuk már kinőtt építészeti, valamint ergonómiai és logisztikai szempontból is remek telephelyét.