Önszabályozás kívánatos a menedzser-fizetéseknél

Daniel Vasella, a Novartis elnöke változatlanul vetélytárs nélkül áll a legjobban fizetett svájci konszern-vezetők között, mutatja a befektetőket szolgáló Ethos alapítvány felmérése. Az Ethos igényli, hogy a nagyvállalatok szigorúbban, maguk szabályozzák a vezetői jövedelmeket
Vasella, aki 2010 elejéig az igazgatóság elnöke és a konszern vezetője volt, majd csak előbbi funkciójában maradt meg a gyógyszer-óriás élén,  2010-ben összesen 25,4 Mió. frankot keresett. Ez mindenesetre lényegesen kevesebb, mint a 42,2 Mió., amellyel egy évvel korábban állt a lista élén.
Az operatív funkciót nem betöltő igazgatósági elnökök között az Ethos tanulmánya szerint Franz Humer, a Novartis-vetélytárs Roche vezetője áll az első helyen, 10,3 Mió. frankkal. míg Peter Brabeck, a Nestlé elnöke tavaly mintegy  9 Mió. frankot keresett.

A konszern-vezetések 2010-ben legjobban fizetett tagja Antonio Quintella, a CS amerikai üzletágának vezetője volt, 15,6 Mió. frankkal. Többet keresett, mint Brady Dougan, a konszern főnöke, aki  12,8 milliót kapott – bár ő egy évvel korábbi, több, mint 90 milliós jövedelmével akkor a lapok címoldalára került. Joseph Jimenez, Vasella utóda a Novartis konszern-vezetői székében 12,9 Mió., Paul Bulcke, a Nestlé főnöke 12,4 Mió., Severin Schwan, a Roche főnöke 11,9 Mió. frankot keresett az elmúlt évben. Az  Ethos felmérése szerint az igazgatósági tagoknak átlagosan 3,1 Mió. frankot fizettek. Míg a pénzügyi szektorban 4,7 Mió. volt az átlag, a többi vállalatnál 2,5 Mió.  Pénzügyi területen tavaly az alapfizetésekátlag 15% -al emelkedtek és  900.000 frankot tettek ki.  A vállalatvezetők jövedelme átlagosan kétharmaddal nőtt. Az Ethos bírálta, hogy a konszernek a jövedelmek megszabásánál nem elég hatékonyan alkalmazták az önszabályozást. (NZZ)