Pécsi ipari park

A projekt becsült nettó összköltsége 1.096.857.976 Ft, ennek 42 százalékát pályázati támogatásból finanszírozták. A megvalósult beruházás összértéke 1.450.000.000 Ft, melyet 76 százalékban egy osztrák befektetőcsoport, 24 százalékban pedig a Pécs Holding Zrt. birtokol. A két partner együttműködésének köszönhetően biztosított a fejlesztés finanszírozása és a pécsi önkormányzat befektetőbarát terveinek megvalósulása is.

A projekt célja egy 200 hektáron fekvő, minden igényt kielégítő ipari park létrehozása, ahol az érdeklődő cégeknek összközműves, ipari, kereskedelmi és logisztikai célokra hasznosítható telkeket kínálnak. Az ipari park 1 km távolságra fekszik a Pécs-Pogány repülőtértől, és a M6/M60-as autópályáról közvetlenül megközelíthető. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően az ipari park kaput nyit a balkáni országok felé.
 
A projekt megvalósítása során az Ipark Pécs Kft. fejlesztési területén 80 hektár terület tereprendezésére került sor, összesen 840.000 m3 földtömeget mozgattak meg. Az alap infrastrukturális beruházások keretében 2-2 kilométer víz-, szennyvíz-, csapadékvíz elvezető hálózat létesült, 2,4 kilométer közforgalom számára megnyitott magánút és kerékpárút épült meg, és emellett egy új szolgáltatóház készült el inkubációs jelleggel. A projekt kivitelezői a villamos hálózat létrehozása és a trafótelepítés mellett megtervezték a buszmegállókat és a beindítható buszjáratok vonalait is. Az ipari park útjait a hatályos önkormányzati rendelet a tervezők javaslatainak figyelembe vételével nevezte el. Ezek a közterek olyan magyar származású tudósok és fejlesztő mérnökök (Barényi Béla, Galamb József, Simonyi Károly, Déri Miksa) nevét viselik, akiknek életútja példaként szolgál, és irányt mutat a tulajdonosok számára az ipari park virágzó, munkahelyteremtő vállalkozásokkal való betelepítése során.
 
A Pécs Déli Ipari Park széles szolgáltatáspalettával várja az itt letelepedni szándékozó vállalkozásokat. Kooperációs partnerekkel közösen segítséget nyújt többek között kérvények elkészítésében, finanszírozási lehetőségek kidolgozásában, munkatársak toborzásában és jogi kérdésekben is, továbbá segíti a kapcsolatfelvételt pénzügyi és kutatóintézetekkel, egyetemekkel, valamint ipari és kereskedelmi kamarákkal.

Brosúra megtekintése (PDF, 6.2 MB)

Ipark Pécs Ipari Park Fejlesztő Kft.
77626 Pécs, Király utca 66/a. 1/102.
office@ipark-pecs.hu
www.ipark-pecs.hu