Piacra lépés feltételei Svájcban - „Cégalapítás, adózási kérdések, termék/szolgáltatás értékesítés feltételei” konferencia

2016.9.29

„A piacra lépés feltételei Svájcban - Cégalapítás, adózási kérdések, termék/szolgáltatás értékesítés feltételei” című konferenciára 2016. szeptember 29-én került sor az idén 25 éves SGS Hungária Kft. székházában. 

 

A konferenciát Dr. Béres István, a Swisscham Hungary elnöke nyitotta meg, aki azt hangsúlyozta, hogy kamaránk igyekszik mindig aktuális és érdekes témákkal szolgálni, ez esetben pedig a svájci piac iránti egyre növekvő érdeklődést figyelembe véve került megrendezésre ezt az eseményt. A konferencia célja az érdeklődő magyar vállalatok svájci piacra jutásának segítése volt. 

 

Elsőként Georg J.Wohl, a Swiss Business Catalyst alapítója és elnöke átfogó előadást tartott a jogi és kereskedelmi környezet általános ismereteiről, a cégalapításról Svájcban, valamint a svájci vásárokon keresztül bemutatta a Swiss Business Catalyst működését. Sebestyén Péter a svájci adózásba, az új magyar-svájci adórendszerbe nyújtott betekintést a résztvevők számára. 

 

A konferencia második részében az SGS Hungária Kft. munkatársai tartottak tematikus előadást, ezáltal bemutatva az SGS Hungária Kft. tevékenységét, referenciáit. Mikó Zsuzsanna a független fél általi tanúsítások szerepéről beszélt a piacra jutásban, az általános piaci követelményekről, illetve az SGS „glokális” szerepvállalásáról. Párkányi Gábor, mint AFL üzletágvezető, a mezőgazdasági beszállítói lánc ismertetését követően a szállítások minőségi és mennyiségi ellenőrzésére helyezte a hangsúlyt. Zárásként Bóza Balázs az SGS Hungária Kft. CRS üzletágvezetője bemutatta az SGS ellenőrzési területeit a fogyasztási cikkek terén, valamint az ellenőrzési folyamatok többszintűségét. 

 

A résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy kérdéseiket feltegyék az előadóknak, akik továbbra is készségesen állnak rendelkezésre ilyen témájú megkeresés esetén. A nagy érdeklődésre való tekintettel szeretnénk tovább folytatni ezt a témájú konferencia sorozatot.