A Roche mérsékli a várakozásokat

Roche, a baseli székhelyű gyógyszer-konszern az elmúlt évben kisebb forgalommal nagyobb nyereséget ért el, ám ezt az évet a korábbinál mérsékeltebb várakozásokkal kezdi.
 A konszern - az árfolyamváltozások hatását leszámítva - a forgalom egyszámjegyű növekedésére számít. A helyzetre kihatnak mind az amerikai egészségügyi reform, mind az európai takarékossági intézkedések, közölte a Roche. A cég az elmúlt években legalább közepes egyszámjegyű növekedéssel számolt. Az elmúlt évben a forgalom 3 százalékkal 47,47 Mrd. frankra csökkent, míg az adózott nyereség mégis 4 százalékkal magasabb, 8,89 Mrd. frank értékű volt. A gyógyszer-részleg forgalma 5 százalékkal,  37,1 Mrd. frankra mérséklődött, Ezen belül a Tamiflu forgalmának erős csökkentését  többek között a legfontosabb rák-gyógyszerek tudták kiegyenlíteni.

Erre az évre a gyógyszer-részleg (helyi fizetőeszközökben számolva) az eladások alacsony egyszámjegyű növekedésével számol. A diagnosztika területén a növekedés idén is a piaci mérték feletti lesz. (sda)

Swisscham Hungary

Székhely,
POSTÁZÁSI CÍM:

1134 Budapest
Váci út 33.

 

IRODA:

1143 BUDAPEST 
Stefánia út 107.
(Svájci nagykövetség)

TelEFON:

+36 30 984 96 10
+36 30 902 63 49

info@swisscham.hu

RSSRSS