Rólunk

A Swisscham Hungary Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara 1995-ben alakult, teret biztosítva a két ország gazdasági és kereskedelmi együttműködéseinek. A kilencvenes évek közepére világossá vált, hogy szükség van egy olyan fórumra, amely a svájci és a svájci érdekeltségű vállalatok érdekképviseleti szerve lehet. A két ország közötti kapcsolatok elmélyítését, a partneri viszonyok szorosabbra fűzését nem csupán az általános igény, de a 2004-es magyar EU-csatlakozás is nagyban segítette. Az elmúlt másfél évtizedben tagjaink bizalma, szakértelme és folyamatosan növekedő létszáma Kamaránkat a gazdasági élet egyik fontos szereplőjévé tette.

Tagjaink között svájci kötődésű vagy svájci tulajdonú vállalatok találhatók. A kezdetben 40 taggal rendelkező Kamara mára közel 100 szervezettel áll tagsági viszonyban, úgy multinacionális cégekkel, mint kis- és középvállalatokkal. Fennállásunk óta számos sikert könyvelhetünk el: szakmai fórumként fontos számunkra, hogy elismert tagjai vagyunk a Svájci Külföldi Kamarák Szövetségének, vagyis a SwissChamnek és a Svájci Közép-Európai Kamarák Szövetségének (SEC). Együttműködő partnerünk a svájci Switzerland Global Enterprise S-GE (régi nevén OSEC - Svájci Kereskedelem Fejlesztő Intézet, valamint igen szoros kapcsolatban vagyunk a berni magyar Nagykövetséggel. Napi szinten segítjük egymás munkáját Svájc budapesti nagykövetségével, több közös rendezvényt szervezünk a Joint Venture Szövetséggel, akárcsak több hazai bilaterális kamarával és más szervezettel. Közel húszéves fennállásunk óta elsőszámú célunk az aktuális gazdasági igényeknek való megfelelés. 2011-től új, több fontos területet érintő irányvonalat határoztunk meg a Kamara működésében. Ennek értelmében szélesebb szolgáltatási körrel állunk tagjaink és együttműködő partnereink rendelkezésére.

Mind tagjainkat, mind a fent említett partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális gazdasági (és jogi) változásokról, és igyekszünk felhívni a figyelmüket az együttműködési lehetőségekre, partneri viszonyok kialakítására. Rendszeres időközönként megrendezésre kerülő konferenciákkal, tanácsadással, üzleti reggelikkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és egyéb formális vagy kevésbé formális eseményekkel állandó szakmai fórumként és támaszként állunk tagjaink rendelkezésére. Meghívott vendégeink gazdasági szakemberek, közéleti személyiségek és vezető véleményformálók, akik naprakész információkkal segítik tagjaink munkáját és szakmai fejlődését.

A Kamara működését kizárólag tagdíjakból valósítjuk meg, célunk pedig az, hogy a folyamatos fejlődés mellett a Swisscham Hungary együttes munkával továbbra is a svájci-magyar kapcsolatok mindig aktuális, gazdasági élet változásaira reagáló, elismert szakmai fóruma maradjon.

dr. Béres István
elnök

 

Elnökség:


Bene Balázs
(Alpiq Csepel Kft.)


Deák László
(Innoradar Kft.)
 


Dr. Béres István
(Dr. Béres Ügyvédi Iroda)

 

Dunai Zoltán
(Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft)

 


Gazsi Zoltán
(Eisberg Kft)

 

Irma Veberic
(Roche Magyarország Kft.)

 


Kuntner Andrea
(VGD Hungary Kft.)

 


Lipovecz Júlia
(Swisscham Hungary)

 

Noszek Péter
(Nestlé Hungária Kft.)

 


Prodán János
(Zultzer Kft.)

 

Richard Skene
(Skene Kereskedelmi és Ingatlanhasznosító Kft.)

 

Roland Kreissig
(Novartis Hungária Kft.)

 

Szántó András
(Meeting Budapest Kft.)

 


Szmodis Mária
(Vitra International AG)

 

Taira-Julia Lammi
(ABB Kft.)

 

Felügyelőbizottság

 

Dr. Nádasdy Zoltán
(Noerr és Társa Ügyvédi Iroda)

 

Dr. Nagy Zoltán
(Phoenix Mecano Kecskemét Kft.)

 

Varknal György
(Fraisa Hungária Kft.)

 

Sass Ákos
(Goessler Kuverts Kft.)