Rólunk

A Swisscham Hungary Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara 1995-ben alakult, teret biztosítva a két ország gazdasági és kereskedelmi együttműködéseinek. A kilencvenes évek közepére világossá vált, hogy szükség van egy olyan fórumra, amely a svájci és a svájci érdekeltségű vállalatok érdekképviseleti szerve lehet. A két ország közötti kapcsolatok elmélyítését, a partneri viszonyok szorosabbra fűzését nem csupán az általános igény, de a 2004-es magyar EU-csatlakozás is nagyban segítette. Az elmúlt másfél évtizedben tagjaink bizalma, szakértelme és folyamatosan növekedő létszáma Kamaránkat a gazdasági élet egyik fontos szereplőjévé tette.

Tagjaink között svájci kötődésű vagy svájci tulajdonú vállalatok találhatók. A kezdetben 40 taggal rendelkező Kamara mára közel 100 szervezettel áll tagsági viszonyban, úgy multinacionális cégekkel, mint kis- és középvállalatokkal. Fennállásunk óta számos sikert könyvelhetünk el: szakmai fórumként fontos számunkra, hogy elismert tagjai vagyunk a Svájci Külföldi Kamarák Szövetségének, vagyis a SwissChamnek és a Svájci Közép-Európai Kamarák Szövetségének (SEC). Együttműködő partnerünk a svájci Switzerland Global Enterprise S-GE (régi nevén OSEC - Svájci Kereskedelem Fejlesztő Intézet, valamint igen szoros kapcsolatban vagyunk a berni magyar Nagykövetséggel. Napi szinten segítjük egymás munkáját Svájc budapesti nagykövetségével, több közös rendezvényt szervezünk a Joint Venture Szövetséggel, akárcsak több hazai bilaterális kamarával és más szervezettel. Közel húszéves fennállásunk óta elsőszámú célunk az aktuális gazdasági igényeknek való megfelelés. 2011-től új, több fontos területet érintő irányvonalat határoztunk meg a Kamara működésében. Ennek értelmében szélesebb szolgáltatási körrel állunk tagjaink és együttműködő partnereink rendelkezésére.

Mind tagjainkat, mind a fent említett partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális gazdasági (és jogi) változásokról, és igyekszünk felhívni a figyelmüket az együttműködési lehetőségekre, partneri viszonyok kialakítására. Rendszeres időközönként megrendezésre kerülő konferenciákkal, tanácsadással, üzleti reggelikkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és egyéb formális vagy kevésbé formális eseményekkel állandó szakmai fórumként és támaszként állunk tagjaink rendelkezésére. Meghívott vendégeink gazdasági szakemberek, közéleti személyiségek és vezető véleményformálók, akik naprakész információkkal segítik tagjaink munkáját és szakmai fejlődését.

A Kamara működését kizárólag tagdíjakból valósítjuk meg, célunk pedig az, hogy a folyamatos fejlődés mellett a Swisscham Hungary együttes munkával továbbra is a svájci-magyar kapcsolatok mindig aktuális, gazdasági élet változásaira reagáló, elismert szakmai fóruma maradjon.

dr. Béres István
elnök

Swisscham Hungary

Székhely,
POSTÁZÁSI CÍM:

1134 Budapest
Váci út 33.

 

IRODA:

1143 BUDAPEST 
Stefánia út 107.
(Svájci nagykövetség)

TelEFON:

+36 30 984 96 10
+36 30 902 63 49

info@swisscham.hu

RSSRSS