A Svájci Nemzetgyűlés elnöke háromnapos látogatást tett Magyarországon

Christa Markwalder, a Svájci Nemzetgyűlés elnöke és magas rangú parlamenti delegációja háromnapos magyarországi látogatását április 13-án a Balaton partján kezdte meg, majd Keszthelyen találkozott dr. Horváth Viktória kiemelt külgazdasági kapcsolatokért felelős nagykövettel, a Balaton-Genfi-tó projekt keretében.

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

 

 

 

A díszvacsorával egybekötött kastélylátogatást követően a delegáció tovább utazott Budapestre, ahol másnap előbb Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a svájci parlamenti vendégeket, majd pedig Áder János köztársasági elnökkel találkoztak az elnök rezidenciáján. Ezt követően Markwalder asszony a budapesti Andrássy Egyetem dísztermében tartott előadást, „Svájc és Európa” címmel.

 

 

 

 

 

Forrás: MTI

 

 

 

Április 14-én a svájci delegáció részt vett a Nestlé Hungária Kft. Parlamentben megtartott sajtótájékoztatóján, ahol Jean Grunenwald ügyvezető és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentették a vállalat legújabb fejlesztését Bükön. A delegáció egy Svájc által támogatott projektet - katasztrófavédelmi mozgó labort – is megtekintett, mely a Svájci Hozzájárulási Alap támogatásával valósulhatott meg. Továbbá a delegáció látogatást tett a svájci Contrinex Kft.-nél.

 

 

 

 

Forrás: Svájci Nagykövetség