A Swatch változatlan célja a 7 Mrd. frankos éves forgalom

A Swatch óra-konszern a frank erős árfolyama ellenére továbbra is jó állapotban van. Vezérigazgatója, Nick Hayek, a "Finanz und Wirtschaft"- nak adott interjúban hangoztatta: változatlan céljuk az éves 7 Mrd. frankos forgalom.
 A jelenlegi frank-árfolyammal azonban rendkívül nehéz ezt a célt elérni" – tette hozzá. A konszern vezetője középtávon is derűlátó:  " A katasztrofális árfolyamok ellenére tartjuk azt a célt is, hogy - egyedül a belső növekedéssel - 3-4 éven belül elérjük az éves 10 Mrd. frankos bruttó forgalmat. Köszönhető lesz ez az erős márkáknak, sok kreativitásnak és az újításnak, minden területen.
A forgalom tekintetében a Swatch minden ágazatban és régióban növekszik: Amerikában, Európában, Oroszországban és Kínában, csak Japán marad gyenge. „Az élénk keresletet nem tudjuk minden szegmensben maradéktalanul kielégíteni“, mondotta.

A svájci frank megerősödését Hayek „jelentősnek“ minősítette azzal, hogy „ azt is mondhatnánk, a helyzet az egész svájci ipar és az idegenforgalom számára katasztrofális. A jelenlegi árfolyamok miatt bennünket olyan forgalom-visszaesések érnek, amelyek egyetlen hónapban 100 Mió. frankot is kitehetnek.”