Swiss Business Day 2017

2017. november 22-én sikeresen lezajlott az idei év számunkra legnagyobb eseménye, a 4. Swiss Business Day . A rendezvénynek idén először a Várkert Bazár adott otthont, ahol a közel 800 látogató több, mint 50 kiállító között ismerhette meg a Magyarországon lévő svájci kötődésű cégeket.

Az eseményt Dr. Béres István, a Swisscham Hungary elnöke, Dr. Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete, Dr. Nicolas Brühl, a svájci Szövetségi Külügyminisztérium helyettes államtitkára és Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg.

A legnagyobb svájci munkáltatók – a Nestlé, a Roche, az ABB, a Fraisa, a Givaudan, a Novartis és a Stadler - mind képviseltették magukat az idei Swiss Business Day-en, mellettük pedig számtalan jelentős svájci cég is jelen volt. A kiállítást körbejárva azt is megtapasztalhattuk, hogy milyen sok területen vannak jelen a svájci cégek hazánkban. A látogatók egész napos kávéélményben részesülhettek a Nespresso jóvoltából, az Eisberg standján friss salátakóstoláson vehettek részt, az édes pillanatokról pedig a Swiss Selection bonbonkészítő tanfolyama gondoskodott.

Idén először a kiállítók állásajánlatokkal is készültek a látogatók számára. Az álláskeresőket külön karrier tanácsadó sarok fogadta a Nestlé és a Zyntern csapatának jóvoltából.

Az érdeklődők a délután folyamán érdekes fórumokon vehettek részt, melyek tematikája az innováció és a tehetség köré központosult. Az alkalmazott innováció témában több svájci cég illetve magyar cég mesélte el legújabb innovatív fejlesztéseiket. A jelenlévők továbbá választ kaphattak a legfrissebb svájci adózási és jogi kérdésekre illetve az innovációhoz kapcsolódó hazai adó és jogi kérdésekre jogi és adószakértő partnereinktől. A HR és tehetség témakörében a Bárkert Bisztróban került sor két kerekasztal beszélgetésre. HR szakemberek kifejtették véleményüket, tapasztalataikat az élethosszig tartó tanulásról és az életpályamodellről. A HR témakör záró fóruma a duális szakképzés jelenlegi gyakorlati helyzetébe nyújtott betekintést, valamint megoldási javaslatokat terjesztett elő a szakképzési centrumok képviselőinek tolmácsolásán keresztül.

A rendezvény kellemes hangulatú, kötetlen fogadással zárult a meghívott vendégek számára, a Svájci Nagykövetség jóvoltából. Ezúton is köszönjük minden kedves támogatónak, kiállítónak és látogatónak a részvételt!