Swisscham HR Café – Mindig friss ötletekkel

2021.2.11

Február 11-én újra sor került a Swisscham HR Café rendezvényünkre. Ezúttal azonban rendhagyó módon, online társaloghattak a résztvevők két HR szakértőnkkel, Korcyl Kingával (Business Drive Hungary Kft. ügyvezető igazgató, vezető és szervezetfejlesztő, ACC nemzetközi minősítésű business & executive coach) és Spiller László Adriánnal (Adecco Hungary, vezető tanácsadó).

 

Üdítő volt hallani Spiller László javaslatait arra vonatkozóan, hogyan használhatjuk ki a szinte állandó home office által biztosított több szabadidőt, anélkül, hogy összefolyjanak a tevékenységeink. Ő például megragadta az alkalmat, és a megszokott írott formától eltérően videós álláshirdetéseket készít, ezáltal személyesebbé téve az üzenetet, ha már az interjúztatásnak nagyrészt online kell megtörténnie. Spiller László tanácsa szerint érdemes a vírus előtti órarendünket most is imitálni: hiába nem szállunk autóba/ buszra, hogy elkezdhessünk dolgozni, egy séta, mielőtt leülünk a laptop elé, jót tesz a testi és mentális egészségünknek is.

 

Korcyl Kinga bemutatta a DISC modellt (4 alapvető személyiségtípus: domináns, kapcsolatközpontú, stabilitáskedvelő, szabálykövető), s ismertette, a magyarok többsége a stabilitáskedvelő kategóriába tartozik. Így aztán nem meglepő, hogy sokaknak nehezükre esik a megszokottól eltérni, az új felé nyitni. Ezen a nehézségen igyekszik átsegíteni a vezetőket a GamiDrive szoftver: https://businessdrive.hu/gamifikacio/

 

A két rövid előadás után a hallgatók is aktívan bekapcsolódtak a társalgásba, és megvitatták egymással tapasztalataikat, az utóbbi időszak nehézségei leküzdésére bevált módszereiket.