Történelmi mértékű megbízás az ABB-nek

Történelmi mértékű megbízás az ABB-nek
A TenneT, holland-német áramszolgáltató 1 milliárd dollár értékű megbízásának következtében a svácji ABB építheti meg az északi-tengeri szélerőművek által megtermelt áram kontinensre való eljuttatására szolgáló, 135 km hosszú vezetéket. Az ABB feladata lesz a termék kifejlesztése mellett annak megépítése, illetve üzembe helyezése is.

 

A svájci cég történetének eddigi legnagyobb ilyen témájú megrendelése várhatóan 2015-re készül el, s az összeköttetés révén 690 megawattnyi energiát továbbít majd a nyílt tengeri szélparkokból Európába. A megújuló energia iránti igény egyre inkább növekszik világszerte, különösen igaz ez Svájcra is, amely Németország mellett ugyancsak az atomenergia teljes leépítése mellett döntött.

 

Az ABB techonlógiája iránti nemzetközi igény egyre növekszik, ezáltal ugyanis jelentősen sikerült csökkenteni a szállítás közbeni energiaveszteséget, melynek következtében az összköltségek  terén is csökkenés jellemző. A megújuló energiaforrások így egyre inkább gazdaságossá válnak. (NZZ/WSJ)