Újabb Nestlé beruházás Magyarországon

Az elmúlt időszakban oly sokat emlegetett gazdasági stagnálás, sok esetben visszaesés ellenére, a Nestlé büki állateledel gyárának bővítésével újabb 150 munkahelyet teremtett, ezzel pedig év végére már 1750 főre növelte a magyarországi foglalkoztatottainak számát.
 
A vállalat az elmúlt öt évben, hazánkban 30 milliárd forintot fordított beruházásokra, az augusztus 24-én átadott 5000 négyzetméteres bővítéssel – mely 13 milliárd forint ráfordítást jelentett - 55 000 négyzetméterre növelte a gyárkomplexum területét.
 
A megnyitón Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt. A Swisscham Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara örömmel tudja szponzorai közt a világ egyik vezető élelmiszeripari vállalatát. Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy a Nestlé elkötelezett híve a hazai üzleti fenntarthatóságnak, valamint a térség gazdasági fejlődésének, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az utóbbi évek példa értékű beruházásai.
 
 „Külön örülünk annak, hogy az elhúzódó gazdasági válság ellenére is fenntartottuk a magyar munkaerő-állományunkat, sőt, növeltük is azt.” – tette hozzá Laurent Freixe, a Nestlé európai regionális igazgatója.