Blog

2023. október 04.

Biometrikus adatok biztonsága: Rövid útmutató az okostelefonok biztonságos értékesítéséhez

Ismerje meg, hogyan törölheti biztonságosan a biometrikus adatokat, mielőtt eladja okostelefonját, miközben megvédi magánéletét és megakadályozza az adatszivárgást.

Tovább olvasom

2023. július 14.

Zero Friction: A biztonság jövője

A legtöbb kiberbiztonsági szakértő az adat- és rendszerbiztonság legmagasabb fokaként tekint a Zero Trust stratégiára. A stratégia célja, hogy megakadályozza a kiberbűnözők behatolását a rendszerbe, ami a legrosszabb esetben akár adatlopással is járhat.

Tovább olvasom

2023. április 20.

Csalásmegelőzés (Fraud Prevention) és csalásfelderítés (Fraud Detection) a bankszektorban

A kiberbűnözés világszerte egyre jobban terjed: a bűncselekményeket egyre inkább a digitális térben és nem a való világban követik el. Ezt a tendenciát erősíti meg a német Szövetségi Bűnügyi Rendőrségi Hivatal (BKA), amelynek Kiberbűnözés 2021 című kiadványa az internetes bűnözés 12%-os növekedéséről számolt be.

Tovább olvasom

2023. március 08.

A 2023-as év főbb kihívásai: Öt biztonsági trend, amelyekkel a vállalatoknak szembe kell nézniük

A 2022-es év kivételes év volt, amelyet a COVID-19 világjárvány, az ellátási lánc szűk keresztmetszetei, geopolitikai konfliktusok és gazdasági problémák határoztak meg. Ehhez jött még a kibertámadások növekvő száma is. Mindezek együttesen megnehezítik a vállalatok életét.

Tovább olvasom

2022. december 02.

Egyszerű bejelentkezés a weboldalakon BYOI és SSO segítségével

„A bejelentkezés sikertelen: a felhasználónév ismeretlen vagy a jelszó hibás.” Az elmúlt években jelentősen megnőtt az általunk használt különböző jelszavak és bejelentkezési azonosítók száma.

Tovább olvasom

2022. október 27.

Fókuszban a felhasználói élmény

Hogyan segíti a központosított identitás kezelés (identity orchestration) az emberközpontú azonosítás elterjedését

Tovább olvasom

2022. szeptember 07.

A biometria megoldást kínál az SCA-követelményekre

Az Európai Unió Második Pénzforgalmi Irányelvének (Payment Services Directive, PSD2) egyik fő célja, hogy a fizetési folyamatok biztonságosabbak legyenek.

Tovább olvasom

2022. augusztus 23.

Jelszavak nélküli jövő FIDO-kompatibilis jelkulcsokkal (passkeys)

Úgy tűnik, az Apple Passkeys bevezetése még gyorsabbá teszi a jelszó nélküli hitelesítést. FIDO-kompatibilis és biztonságos. Olvassa el, miért.

Tovább olvasom

2022. július 16.

Mennyire biztonságos a Face ID?

Mára az adatokhoz való hozzáférés olyan egyszerűvé vált, mint belemosolyogni a kamerába. Vessünk egy pillantást arra, hogy a Face ID tényleg biztonságosabb-e, mint a jelszó.

Tovább olvasom

2022. július 16.

A biztonság fejlődése a FIDO protokollok révén

A szabványosított biztonsági protokollok soha nem voltak annyira fontosak, mint ma. Olvassa el, hogyan használja a FIDO a legújabb technológiákat a biztonságos, jelszó nélküli bejelentkezéshez.

Tovább olvasom

2020. november 13.

A svájci egészségügy digitalizációja: ilyen egy sikeres iparág

Az egészségügy minden nemzet szívügye, hiszen az állampolgárok egészsége, a megfelelő ellátás, a különböző kórok kivédése a társadalom legfontosabb eleme. Vannak olyan országok, ahol kiemelkedő ez az iparág. Ilyen ország Svájc is, ahol…

Tovább olvasom