Hír

2021. július 06.

Az E-kereskedelem és az új egyablakos EU áfa rendszer

Az idei év július 1-jével elindult az új EU egyablakos áfarendszer, az OSS, számos gyakorlati egyszerűsítést kínálva az EU-tagállamokba irányuló online értékesítésben részt vevő vállalatok számára.

Tovább olvasom

2021. június 21.

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

Az ABB hazai leányvállalata, az ABB Kft. hetedik alkalommal nyerte el a tekintélyes Business Superbrands díjat.

Teljes cikk

2021. május 31.

Magyar beruházásokról egyezett meg svájci cégekkel Szijjártó Péter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 14 milliárd forint összértékben 220 új munkahelyet létrehozó magyarországi beruházási megállapodásokat kötött Svájcban.

Teljes cikk

2021. május 31.

Milyen hatással van a koronavírus a gyógyszergyártók működésére?

Korábban soha nem látott mértékben működtek együtt a konkurens gyógyszergyártó cégek az elmúlt 14 hónapban. Ez pedig a koronavírus utáni időkre is hatással lehet, mondta a Portfolio-nak Irma Veberic, a Roche (Magyarország) Kft. ügyvezető igazgatója. A világ egyik legnagyobb gyógyszercégének magyarországi vezetője szerint a digitalizáció az egészségügyben is felpörgött, ugyanakkor vannak olyan betegségek, amikre még a vírussal terhelt időben is több figyelmet kellene fordítani.

Teljes cikk

2021. május 31.

ESSENTIALS OF DOING BUSINESS IN HUNGARY 2021

Megjelent a VGD Hungary legfrissebb angol nyelvű kiadványa Essentials of Doing Business in Hungary címmel, amely hatékony iránytű lehet  a Magyarországra irányuló befektetések, üzleti tervek megvalósításához.

Az angol nyelvű dokumentum átfogó betekintést nyújt a magyar munkaerőpiac általános szabályaiba, valamint az adó- és vámrendszer általános bemutatását is tartalmazza.

A brossúra letölthető a VGD Hungary weboldaláról.

2021. április 12.

Beutazás Svájcba

Tájékozódjon naprakészen ezen a weboldalon az aktuális beutazási lehetőségekről.

2021. április 12.

Dr. Rose Magánkórház: Immunrendszerünkről járvány idején

A korona vírus járvány idején a tünetek kialakulásának a szempontjából nagyon fontos az, hogy megfelelően működik-e az immunrendszerünk. Hogy mi a megfelelő működés feltétele és mit tehetünk egészségünk érdekében, erről kérdezzük professzor dr. Nékám Kristófot a Dr. Rose Magánkórház immunológus, allergológus főorvosát.

Tovább 

2021. március 26.

Leányvállalat vagy fióktelep: Előnyök és hátrányok

A nemzetközi vállalatok Magyarországon többnyire leányvállalatokon keresztül működnek, míg fióktelep vagy képviselet létrehozása további érdekes alternatívákat kínál.

Tovább olvasom

2021. március 08.

Az ABB-t ismét a világ egyik leginnovatívabb vállalatának választották

2021-ben az ABB-t a világ egyik leginnovatívabb vállalatának minősítette a Clarivate, amely globális vezető szerepet tölt be a tudományos és akadémiai kutatási adatok, a szabadalmi információk, valamint a megfelelési előírások elemzése terén. 

2020-ban az ABB a csoport bevételeinek 4,8 százalékára növelte a kutatás-fejlesztésre és a digitalizációra fordított kiadásokat, ami körülbelül 1,3 milliárd dollárnak felel meg. A vállalat világszerte mintegy 7 000 kutatót foglalkoztat, akiknek több, mint 60 százaléka a szoftverfejlesztésben és a digitalizációban dolgozik.   

Sajtóközlemény

2021. február 15.

Tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek

A Bisnode objektív cégminősítése alapján a legjobbak között szerepel a Login Autonom Kft: a vállalat megkapta a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványt, mellyel Magyarországon csupán a cégek 0,63 %-a rendelkezik, és mely azt igazolja, hogy a Login Autonom Kft. a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike.

Emellett, mint a magyarországi Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció aktív tagja, a Login Autonom az első százezer között van, akik teljesítik az MI Kihívást. Az MI Kihívás célja a mesterséges intelligencia alapozó képzés elvégzésével a tudatosság általános növelése.

Sajtóközlemény