Deák László

Innoradar Kft.

Swisscham:
Elnökségi tag

Mi volt a fő ok, amiért belépett a Swisscham tagjai közé? Mikor lépett be?

1998 óta vagyok kapcsolatban a Svájci Kamarával. Akkor léptem be az ABB-hez és mint svájci-svéd tulajdonú vállalat, képviseltem a svájci vonalat.

Miért döntött úgy, hogy indul a Swisscham elnökségi pozícióért?

A korábbi ABB Country Manager, Hegedűs A. Péter nyugdíjba vonult és én vettem át a képviseletet a Svájci Kamarában. Később Alstom Country President – ként megmaradt ez a képviseleti tevékenység, ugyanis az Alstom-nak is volt jelentős svájci jelenléte az erőművi szektorban.

Mit remél kamaránk és vállalkozása együttműködésétől a jövőben?

Ma már csak a magáncégemmel vagyok tag, az Innoradar Kft.-vel. Azt remélem, hogy korábbi vállalataim révén  tudok tanácsadói feladatokat ellátni magyar svájci energetikai, közlekedési, információtechnológiai és innovációs  területeken.

Milyen esemény(eke)t emelne ki közös munkánk történetéből?

Három  dologra különösen szívesen emlékezem. Az egyik a Svájci Parlament által jóváhagyott hozzájárulási program keretében a kelet magyarországi roma fiatalok támogatása volt, aminek a szervezésében nagy örömmel vettem részt. A másik egy szakmai jellegű feladat volt : svájci részlegünk részére szerveztünk svájci támogatással egy nagy projektet a magyarországi energetikai rendszer modernizálására. Ezek már több mint 10 évvel ezelőtt történtek de a mai napig úgy emlékszem rájuk mint nagy sikerekre. A harmadik program az, hogy tevékeny szerepet vállalhattam a   svájci business day „megalapításában”.

Vissza