Dunai Zoltán

Stadler Trains Magyarország Vasúti Szolgáltató Kft

Swisscham:
Elnökségi tag

Mi volt a fő ok, amiért belépett a Swisscham tagjai közé? Mikor lépett be?

A Stadler Csoport Magyarországon 2005 decemberében telepedett le. Svájci tulajdonú vasúti gyártóként evidens volt, hogy ott a helyünk a Swisscham-ben, így a kapcsolatfelvétel már a következő évben – a Kamara kezdeményezésére – létrejött.

Miért döntött úgy, hogy indul a Swisscham elnökségi/ felügyelőbizottsági pozícióért?

Elnökségi tagságom egy évtizede folyamatos, a továbbiakban is szívesen vállalok szerepet az Elnökségben, kihangsúlyozandó azt, hogy svájci cég vagyunk és fontos számunkra a magyar piac. A MÁV történetének legnagyobb jármű-beszállítója vagyunk, emellett Magyarországon a legnagyobb vasúti járműgyártó és jelentős foglalkoztató. A Stadler cégeinél jelenleg több mint 800-an dolgozunk Magyarországon.

Mit remél kamaránk és vállalkozása együttműködésétől a jövőben?

Folytatni szeretnénk a megkezdett együttműködést. A jelenlegi világjárvány-helyzet változott működést kíván meg, reméljük, hogy közös erővel tudunk ehhez alkalmazkodni.

Milyen esemény(eke)t emelne ki közös munkánk történetéből?

A Swisscham rengeteg eseményünk és rendezvényünk mellé állt és azokon képviseltette magát, amiért nagyon hálásak vagyunk. Ezek közül kiemelkedik a stratégiai megállapodás aláírása a Kormánnyal (2012 decembere), valamint Magyarország-i szervízüzemünk 10 éves évfordulója, Pusztaszabolcson (2017 áprilisa).

Vissza