Roland Kreissig

Novartis Hungária Kft.

Swisscham:
Elnökségi tag

Mi volt a fő ok, amiért belépett a Swisscham tagjai közé? Mikor lépett be?

Rögtön csatlakoztam a Swisschamhez, miután Magyarországra költöztem a Novartis Onkológiai Osztály vezérigazgatójaként. A kamara nagyszerű platformot nyújt nekünk, vállalatok számára, hogy elősegítsük svájci vállalatként való hozzájárulásunkat a helyi gazdasághoz, ugyanakkor professzionális hálózatok széles körének kiépítését is lehetővé teszi.

Miért döntött úgy, hogy indul a Swisscham elnökségi pozícióért?

A Swisscham elnökségi tagjaként lehetőségem van arra, hogy formáljam az év menetrendjét és prioritásait, valamint szoros kapcsolatban álljak más vállalatok vezetőivel, ami lehetővé teszi a kölcsönös tanulást és ötletcserét.

Mit remél kamaránk és vállalkozása együttműködésétől a jövőben?

Gyorsan változó környezetünkben a Swisscham kritikus szerepet játszhat a Magyarországon működő svájci vállalatokat érintő legfontosabb kihívásokról a helyi érdekelt felekkel folytatott párbeszéd elősegítésében, miközben elősegíti ötleteink és innovációnk megosztását.

Milyen esemény(eke)t emelne ki közös munkánk történetéből?

A Swisscham a Novartis és a Roche együttműködésével nagyon sikeres kerekasztal-beszélgetést szervezett svájci és magyar politikai érdekeltekkel a magyarországi egészségügy jövőjéről. Ez egy kiváló esemény volt, amely elősegítette az ötletek és a legjobb gyakorlatok határokon átnyúló cseréjét.

Vissza