Szmodis Mária

VITRA Magyarországi Képviselete

Swisscham:
Elnökségi tag

Mi volt a fő ok, amiért belépett a Swisscham tagjai közé? Mikor lépett be?

Mivel már lassan 25 éve svájci tulajdonú cégeknél dolgozom, azért ugyanúgy mint most annak idején is nagyon fontosnak tartottam a kapcsolattartást a hasonló gyökerekkel rendelkező vállalatokkal.  A hazai tevékenységük megismerésén  túl  izgalmas volt a személyes már-már baráti kapcsolatok kialakítása is, amire a kamarai rendezvények mindig tökéletes platformot teremtettek.

Miért döntött úgy, hogy indul a Swisscham elnökségi/ felügyelőbizottsági pozícióért?

Személyes célomnak éreztem, hogy ne csak szemlélője legyek az eseményeknek, hanem pro- aktívan részt is vegyek a kamara munkájában, a stratégiájának kialakításában,  rendezvényeinek szervezésében.

Mit remél kamaránk és vállalkozása együttműködésétől a jövőben?

Továbbra is fontos szempont számunkra, hogy a hazai svájci kötődésű cégekkel kapcsolatban legyünk, ki tudjuk cserélni a véleményünket egy-egy gazdaságot érintő témában. Mivel a kamara tagsága igen változatos, ezért nagyon izgalmas és időnként tanulságos, hogy a különböző felvetésekre a széles spektrumot felölelő tagvállalatoknak mi a válasza illetve a stratégiája. A jelenlegi kihívásokkal teli időszakban fontosnak tartjuk az együttműködés szorosabbá tételét on-line platformokon keresztül.

Milyen esemény(eke)t emelne ki közös munkánk történetéből?

Több kedves emlékem is van az elmúlt időszakból. Ezek közül szívesen emlékszem vissza az első Swiss Business Day-re, melynek szervezésében aktívan részt vettem. Elértük a kitűzött célt, a kamara tagvállalatai nemcsak képviselőiken keresztül ismerkedhettek meg egymás tevékenységével, de egy mini kiállítást is szerveztünk. Itt valóban kézzel fogható vált az, hogy mennyire színes ez a kör! A svájci pékségtől és csokoládé manufaktúrától kezdve, a bútor –és  gyógyszergyártókon át  a tanácsadó cégekig mindenki készült egy-egy standdal vagy egyedileg tervezett megjelenéssel. A Swischam alapításának 20. évfordulójára rendezett gálaest is sokáig az emlékezetemben marad, egy fantasztikus este volt rengeteg vendéggel, köztük az alapítókkal.

Vissza