Taira-Julia Lammi

ABB Kft.

Swisscham:
Elnökségi tag

Mi volt a fő ok, amiért belépett a Swisscham tagjai közé? Mikor lépett be?

Mivel az ABB eredetileg svájci-svéd vállalat, természetes volt, hogy csatlakozik a svájci kamarához, és része legyen a svájci vállalatok hálózatának. A kamara tevékenységeivel megerősíthetjük magyarországi szerepünket, kiterjeszthetjük üzleti életünket, kapcsolatban maradhatunk Svájccal, és ami a legfontosabb, naprakész információkat szerezhetünk a magyarországi üzleti környezetről. A kamara szoros kapcsolatban áll más kamarákkal és a kormánnyal is, így az üzleti környezetre kiható döntés befolyásolása a kamara tevékenységein keresztül lehetséges. Végül, de nem utolsósorban, ez nagyszerű networking lehetőség cégünk számára.

Miért döntött úgy, hogy indul a Swisscham elnökségi pozícióért?

Már négy éve vagyok az elnökség tagja: Magyarországra érkezésem óta lehetőségeket láttam benne. Az elnökség tagjaként alkalom nyílik a kamara szerepét és annak tevékenységeit formálni. A munka lényeges része, hogy részese legyek a döntéshozatalnak és a prioritások meghatározásának, és ez számomra fontos.

Mit remél kamaránk és vállalkozása együttműködésétől a jövőben?

Mindannyian tudjuk, hogy a jövő ma meglehetősen bizonytalan a COVID19 miatt, több a kérdés, mint a válasz. Számomra jelenleg a legfontosabb az emberek biztonságának biztosítása, mind a vállalatnál, mind pedig a kamaránál. Ezért kell a Kamarának a korábbinál is erőteljesebben pozícionálnia magát a digitális platformokon, meg kell győződnie arról, hogy a tagvállalatok a kamara tevékenységét továbbra is előnyösnek és vonzónak találják-e az új normálban. A kamars segítése ebben, ez a legjobb együttműködés, amelyet az ABB és a Swisscham között látok.

Milyen esemény(eke)t emelne ki közös munkánk történetéből?

Számomra sok nagyszerű esemény és tevékenység történt, de úgy gondolom, hogy a 2017-es Swiss Business Day a legemlékezetesebb. Kerekasztal beszélgetéseket, beszédeket, prezentációkat, állásbörzét, standokat, termékbemutatókat, stb. folytattunk. Nagyon lendületes nap volt más svájci vállalatokkal és a látogatókkal.

Vissza