Vissza

2022. november 30.

Vezetőváltás a Stadler hazai vezérképviseletének élén

Több mint másfél évtized kiemelkedően sikeres időszakot követően a Stadler Trains Magyarország Kft. irányítását az alapító ügyvezető Dunai Zoltántól dr. Homolya Róbert veszi át. Az új vezető elsődleges feladata a svájci cégcsoport közép- és hosszú távú értékesítési stratégiájának kidolgozása és végrehajtása, illetve a meglévő projektek támogatása lesz.

A vállalat új vezetője, Dr. Homolya Róbert, tapasztalt jogász, aki közlekedésfejlesztési területen széleskörű ismeretekkel rendelkezik: 2017-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáraként, 2018 és 2022 között a Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatójaként, illetve a hazai vasúti ágazati szereplőket összefogó Hungrail Magyar Vasúti Egyesület elnökeként tevékenykedett, nemzetközi területen pedig az Európai Vasútegylet (CER) alelnöki tisztségét töltötte be. Dr. Homolya Róbert 2022. október 1-től kezdi meg munkáját a Stadlernél.

A Stadler Dunai Zoltán vezetése alatt vált a hazai vasút modern történetének legjelentősebb járműbeszállítójává, az összesen 195 db csúcstechnológiás jármű nagyban járult hozzá a vasút modernizálási törekvéseihez. A vasúti kocsiszekrények gyártásának, és a forgóvázak gyártásának és revíziójának Magyarországra hozatalában a vállalatvezető szintén jelentős szerepet játszott, amellyel elévülhetetlen érdemeket szerzett a vasúti járműipar újraélesztésének elősegítésében is. A felbecsülhetetlen eredményekért a Stadler ezúton is köszöni Dunai Zoltán munkáját, és a jövőre vonatkozó terveihez sok sikert kíván.

Sajtóközlemény

Vissza