Dr. Nádasdy Zoltán

Noerr&Partner Office

Swisscham:
Felügyelőbizottsági tag

Mi volt a fő ok, amiért belépett a Swisscham tagjai közé? Mikor lépett be?

A Noerr & Társai Iroda 2010 óta tag, így együttműködésünk a Swisscham-mel több, mint 10 éves. Személy szerint még régebbi a kötődés, mivel korábban más ügyvédi iroda tagjaként is volt kapcsolatom a Swisscham-mel.

Miért döntött úgy, hogy indul a Swisscham elnökségi/ felügyelőbizottsági pozícióért?

A Swisscham működése, tevékenysége, célkitűzései nagyon közel állnak hozzám. Júliával, Istvánnal és a felügyelőbizottsági tagokkal kiváló személyes kapcsolatot alakítottunk ki, így szívesen és örömmel vállaltam ezt a tisztséget. Bízom benne, hogy ez a vállalásom segíti a kamara hatékony működését.

Mit remél kamaránk és vállalkozása együttműködésétől a jövőben?

Az együttműködés irodánk és a kamara közt mindig is kiváló volt. Számos kamarai rendezvényen vettem részt, ahol lehetőségem volt nagyszerű szakembereket megismerni. Volt közös szervezésű rendezvényünk is on-line platformon, ahol sok kamarai tagot tudtunk megszólítani és némi jogi iránymutatást adni az elmúlt hónapok központi történése, a COVID vírus kapcsán. Ezek az események figyelemfelhívások lehetnek olyan – akár nemzetközi háttérrel rendelkező – cégek vezetői, döntéshozói számára, akik tanácsadóként nagy múltú, nemzetközi ügyvédi irodát keresnek.

Milyen esemény(eke)t emelne ki közös munkánk történetéből?

A Swisschambeli tagságom óta nagyon sok rendezvényen voltam jelen, mindenhová örömmel mentem. Számos Karácsonyi Gálaesten vettem részt, de jelen voltam a Swisscham 20 éves jubileumi rendezvényein is. Az események közül kiemelném a tavaly őszi üzleti ebédet  Dr. Peter Burkhard svájci nagykövet úrral. Megtisztelő volt számomra, hogy meghívást kaptam erre az eseményre.

Egyéb megjegyzés

Úgy gondolom, hogy a DACH régió jelentősége a válságból való kilábalás során és azt követően tovább nő. A németnyelvű régió rengeteg közös kulturális és szemléletbeli jellegzetességet mutat és  természetesen számos gazdasági és üzleti érdek köti össze ezeket az országokat. Magyarország földrajzi közelségénél fogva is aktívan részt kell vállaljon ezekben az együttműködésekben. A Swisscham előtt is számos új lehetőséget látok arra, hogy integrálja a magyar gazdasági érdekeket a tágabb DACH régióba.

Személyes kötődésem Svájchoz szabadidőmben is; szívesen járunk oda síelni, illetve hegyet mászni. Több 4000 m fölötti hegycsúcson jártam már; idén nyáron a Dom-on (4545m), Svájc területén elhelyezkedő legmagasabb hegyen; leírhatatlan élmény.

Vissza