Hírek

2023. október 24.

Együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem és a Roche Magyarország

Svájci–magyar gálavacsorával folytatódott tegnap este a pécsi Svájci Napok. A rendezvényen megállapodást írt alá a svájci Roche biotechnológiai vállalat és a PTE.

Tovább olvasom

2023. október 24.

Újabb mérföldkőhöz érkezett minden idők legjelentősebb hazai élelmiszeripari beruházása Bükön

Elérte a 268 milliárd forintot az a beruházási összeg, amelyet a Nestlé a büki PURINA gyár fejlesztésére fordított az elmúlt 25 évben.

Tovább olvasom

2023. október 24.

Szintet lép a Stadler: Elkészült az 5000. kocsiszekrény, további bővítés előtt áll a szolnoki üzem

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, valamint Peter Spuhler, a Stadler Rail Csoport igazgatóságának elnöke ma jelentette be a Stadler szolnoki vasúti kocsitest gyárának bővítési terveit.

Tovább olvasom

2023. október 24.

Megjelenési és szponzorációs lehetőség Svájcban

Az egyesület tagjai 18-40 év közötti vezetők, vállalkozók szinte minden földrészről, akik nem csak magas képzettséggel rendelkeznek és több nyelven is beszélnek, de nyitottak is a nemzetközi üzleti együttműködésre.

A várhatóan 3000 főt is meghaladó létszámú rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a nemzetközi kapcsolatépítésre, üzleti lehetőségekre találásra.

Tagvállalataink számára bátran ajánljuk az esemény különböző reklámozási lehetőségeit, melyekről további információk itt érhetők el: 

https://www.jci-wc23.ch/support-sponsoring/

2023. október 24.

VGD: Az elektronikus számlázás jövője: fontos változások várhatóak

Az Európai Bizottság 2022. decemberében közzétett „Héa-szabályok a digitális korban” nevű javaslatcsomagjának célja, hogy az uniós áfarendszert a digitális korhoz és az új piaci realitásokhoz igazítsa. Ennek következtében az elektronikus számlázásra vonatkozóan is új szabályok és követelmények kerültek meghatározásra, melyeknek egy része 2024-től léphet életbe.

Tovább az eredeti cikkre

2023. október 24.

Molnár & Partners: Külföldi általános forgalmi adó visszatéríttetése

Az adóalanyok az ELEKÁFA nyomtatványon, országonként külön-külön lapon kérhetik a megfizetett adó visszatéríttetését a magyar adóhatóságtól. A magyar adóalanyok az Európai Unió tagállamai mellett viszonossági alapon Norvégia, Svájc, Liechtenstein, Szerbia, Törökország esetében, valamint az Egyesült Királyság esetében a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának az Európai Unióból és az Európai Atomenergia-közösségből történő kilépéséről szóló Megállapodás Írországról/Észak-Írországról szóló Jegyzőkönyvben foglaltak figyelembevételével kérhetik az adó visszatérítését. Fontos megjegyezni, hogy a külföldi áfa visszatérítésénél minden esetben az adott forrásország szabályrendszere mérvadó, tehát ha az érintett tagállam jogszabályai szerint az adott termékre vagy szolgáltatásra adólevonási tilalom vonatkozik, akkor annak visszatéríttetésére a külföldi adóalany sem jogosult.  

2023. október 24.

Sharity Impact capital raising an outstanding success

The capital raising of Sharity Impact, part of the OXO Group portfolio, was successfully completed in September. The capital raising was a pilot to complement the existing equity investment of approximately HUF 40 million by OXO Labs, with the direct participation of the closed investor community of the group. This eventually raised a further investment of more than HUF 150 million, several times the target amount.

Press release

2023. április 20.

Csalásmegelőzés (Fraud Prevention) és csalásfelderítés (Fraud Detection) a bankszektorban

A kiberbűnözés világszerte egyre jobban terjed: a bűncselekményeket egyre inkább a digitális térben és nem a való világban követik el. A Nevis szakmai cikke a következő témákban nyújt hasznos tájékoztatást:
– Csalásmegelőzés és csalásfelderítés: egy rövid összehasonlítás
– Csalásmegelőzés és csalásfelderítés a pénzügyi szektorban
– A jól megválasztott csalásmegelőzés

Tovább olvasom