Vissza a rendezvényekhez
Online

Logisztika, áruszállítás a járvány idején

Rendezvény időpontja:

2021 március 25, 11:00-12:00

Helyszín:

Online

Zoom online platform (A csatlakozáshoz szükséges linket a regisztrációt követően küldjük el a megadott e-mail címre.)

Beszámoló

Március 25-i rendezvényünk előadója Lányi Márton, a Kühne+Nagel Kft. ügyvezetője, a Magyar Szállítmányozók Szövetsége elnöke volt. 

A webinárium egy átfogó, széleskörű képet szolgáltatott az elmúlt egy év logisztikai eseményeiről, az ok-okozati kapcsolatokról és az előregondolkodás, felkészültség fontosságáról.
Lányi Márton látványosan összehasonlította, milyen gondolataink, terveink, elképzeléseink voltak tavaly ilyenkor, a járvány kezdetekor, és ezek közül mi igazolódott be. Szerencsére, a a tavaly év eleji nagy leállások után, év végére a logisztikai mutatók egészen megközelítették a korábban megszokott szintet. (A Szállítmányozók Szövetségének áprilisi és novemberi felmérései alapján.)

Szó esett még a túlzsúfolt, majd kibővített raktárterületekről, a kikötőket megközelíteni nem tudó, vízen vesztegelő hajókról, és a nemzetközi légi teherszállítás alakulásáról. 

A webinárium második felében Lányi Márton kitért a vakcinák szállításának mikéntjére is. Különös kihívást jelent, hogy a vakcinát szállítás során végig -70 fokon kell tartani – míg a szabvány szerinti transzporteszközök általában -30 fokot tudnak biztosítani.

Az előadó bemutatta, ők milyen új megoldásokkal álltak elő az új kihívásokkal szemben: e-CMR, és bevezetése CEIV-Pharma. Az e-CMR indítványozás célja, hogy a jelenlegi papíralapú fuvarleveleket digitalizálják, így lehetővé téve az otthoni munkavégzést a logisztikával foglalkozók számára is. CEIV Pharma pedig egy hűtött ellátási lánc, amin egy gyógyszer biztonságosan, kielemezve végig tud menni, ez már működik a magyar reptéren is.

A prezentáció végén a résztvevők feltehették kérdéseiket.