Vissza a rendezvényekhez
Online

Női mentorprogram esettanulmány – nemek közötti egyenlőség elősegítése

Rendezvény időpontja:

2022 április 13, 10:00-11:00

Helyszín:

Online

Zoom online platform
(A csatlakozáshoz szükséges linket a regisztrációt követően küldjük el a megadott e-mail címre.)

Beszámoló

Az ABB-ről:

Meghívott szakértők mutatják be az ABB női mentorprogramját, melyen műszaki felsőoktatásban tanuló női hallgatók vesznek részt. A program célja a nők a műszaki világban való részvételének és munkavállalási kedvének erősítése. A program keretein belül az ABB lehetőséget biztosít arra, hogy a női hallgatók már tanulmányaik során megismerkedhessenek egy nemzetközi cég termékeivel, szolgáltatásaival, működésével. A hallgatók különböző, sikeres női karrierutakkal ismerkednek meg, ezáltal is ösztönözve őket a műszaki pálya választására.

Bővebben a 2021-es mentorporgramról

 

A Nők a Tudományban Egyesületről:

A Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) hidat teremt a tudományok iránt érdeklődő lányok, nők és közel 200 vállalat, egyetem és kutatóintézet között. Programjaikkal már országszerte 40 városban megjelentek és számos eredményes hazai és nemzetközi pályázattal büszkélhedhetnek.
Céljuk egy olyan világ, amely mindkét nem tudását egyformán elismeri és integrálja a társadalmi és technológiai innováció folyamataiban. „A tudomány, a technológia, a matematika és a mérnöki pálya végtelenül szép és izgalmas – szeretnénk elérni, hogy az ebben rejlő óriási lehetőséget a fiatal lányok is észrevegyék. Tele van a világ lehengerlő női történetekkel, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ezeket megmutassuk a következő generációnak.”

Bővebben a NaTE-ről

 

Interaktív, színvonalas, informatív és szórakoztató volt mai webináriumunk, az ABB és a Nők a Tudományban Egyesület szakértő előadóinak köszönhetően. A közönséget bevonva hívták fel a figyelmet arra, mit tehetnek a cégek azért, hogy nőket és lányokat ösztönözzenek aktív részvételre, karrierre STEM területeken.

Az esettanulmányt bemutatták:

  • Badger Jennifer, ABB Kft., Talent Partner
  • Nemes-Solymosi Anita, ABB Kft.,  Project Manager – Digital Processes Robotics & Discrete Automation BL Automotive, HU Digital Lead
  • Szigeti Fanni, Nők a Tudományban Egyesület, ügyvezető

 

Teljes szívünkből ajánljuk a rendezvényen rögzített felvétel megtekintését azoknak, akik esetleg lemaradtak róla:

https://us06web.zoom.us/rec/share/zeehdRX5dquxm0Qs3FhNynJ7OzztC0RiMsIqE-k7p7f-Bbx4FSNeikJOJFTxiSWJ.5_yT96lz7pUaS1HY

Jelszó: pZA#c1=7

Partnerek