
Partneresemény
The Business Case for Water
Rendezvény időpontja:
2025 February 25
09:00-
Regisztráció: 8:30-tól
Jelentkezési határidő:
2025 February 21, 23.59
Helyszín:
Német-Magyar Gazdaság Háza,
1024 Budapest, Lövőház u. 30.
Részvételi díj
Tagoknak: 15 000 Ft + ÁFA / fő
Nem tagoknak: 25 000 Ft + ÁFA / fő
A Swischam Hungary, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara, a Francia-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a WWF közös rendezvényét szeretnénk figyelmükbe ajánlani 2025. február 25-én.
Amikor a klímaváltozás megérkezik az üzleti életbe -
vízkockázatokról közérthetően
Előadás és panelbeszélgetés a WWF Magyarországgal együttműködésben
Program
08:30 - Regisztráció
09:00
- Megnyitó: Barbara Zollman (CEO, DUIHK)
- Prezentáció: Országos Vízügyi Főigazgatóság - felkérés alatt
- Magyarország vízkockázatai különös tekintettel a gazdasági/ipari vízhasználatra. - Sipos Katalin (Country Manager, WWF Magyarország):
Mi történik 2025-ben és 2026-ban idehaza éghajlatváltozás terén? Friss klímatanulmányát osztja meg a WWF. Ha az alábbi szektorok valamelyikét képviseli vagy annak beszállítója, akkor érintettje a klímaváltozás hatásainak, és érdeke megérteni, milyen környezeti trendek mellett gondolkodhat a jövő üzleti terveiről: élelmiszer értékesítés, agrár- és élelmiszeripar, energetika, közlekedés, építőipar, bányászat, pénzügy, biztosítás, vendéglátás, média, kereskedelem.
Panelbeszélgetés
- Sipos Katalin, WWF Magyarország I Igazgató
- Simon Anita, Alteo I Fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettes
- Gazsi Zoltán, Eisberg I Cégvezető
- Szalóky-Tóth Judit, Coca-Cola I Public Affairs, Communications, Sustainability Director
- Karafa László, Saint-Gobain I Bánya és fenntarthatósági vezető
Beszélgetés az éghajlatváltozás hatásairól, a vízzel kapcsolatos kockázatokról és ezek gazdasági szereplőkre gyakorolt hatásairól vállalati szemmel. Hogyan azonosították a problémát? Hol tartanak a felismerésben? Mi akadályozza őket, hogy lépéseket tegyenek? Milyen döntéseken mentek/mennek keresztül? Mi jelentette vagy jelentené számukra a vészjelzést? Milyen tényezőket kellett/kellene figyelembe venniük?
11.30 Networking és büfé-ebéd