Vissza a rendezvényekhez
Online

Adatbiztonság webinárium a Tresorittal

Rendezvény időpontja:

2021 április 22, 10:00-11:00

Helyszín:

Online

Zoom online platform

Beszámoló

Tagunk, a Tresorit Kft. képviselője, Budai Péter (VP of Product) tartott előadást az adatbiztonságról, adatkockázatokról.

A Tresorit egy svájci-magyar felhőszolgáltatás, amely végpontok közötti titkosítás alkalmazásával lehetővé teszi a fájlok biztonságos és felhasználóbarát tárolását és megosztását. 2011 alapítása óta folyamatos innovációval és növekedéssel az egyik piacvezető megoldássá vált a vállalati igények kiszolgálásában.

Forbes.hu cikk: „Bátorságot adott, hogy felfordult a világ, az emberek közben rájöttek, hogy az adat alapvető jog.”  

Budai Péter, a cég termékfejlesztésért felelős vezetője a kis-, közép- és nagyvállalatok digitális adatbiztonsággal kapcsolatos kihívásait mutatta be, érintve a GDPR és a távoli munkavégzés hatásait, és azt, hogy az end-to-end encryption hogyan segíthet ezek kezelésében.

Az előadó néhány igen impresszív számadattal kezdte bemutatóját: tudta Ön például, hogy annak ellenére, hogy az utóbbi két évben 90%-kal nőtt az online felhőszolgálatok igénybevétele, a felhasználók két harmada mégsem érzi biztonságban a feltöltött adatait? Ennek egyik oka lehet, hogy csupán a szolgáltatók 30 százaléka használ végpontok közötti biztosítást. Így aztán nem meglepő, hogy a megkérdezettek közel fele már nem bízik a tech-óriások biztonsági rendszerében. (Forrás: prezentáció, ami a McAffee, Gartner, YouGov valamint az Opinion Matters 2021 felmérésein alapszik.)

Az előadás során részletesen megismertük a legfontosabb tényezőket, amiket érdemes számba venni, mikor felhőszolgáltatót választunk. A rendezvény interaktív Q&A résszel zárult, mikor a résztvevők feltehették saját kérdéseiket.