Vissza a rendezvényekhez
Partneresemény
Online

WORKING ACROSS CULTURES! - Prof. Dr. Anna Lupina–Wegener

Rendezvény időpontja:

2021 december 07, 11:00-11:45

Helyszín:

Online

Zoom

Beszámoló

A SEC ( Kereskedelmi Kamara Svájci – Közép-Európa) vezetésével összefogtak a régiós kamarák, hogy havi rendszerességgel inspiráló, TEDx-jellegű online előadásokat hozzanak az érdeklődők számára. Ezen rendezvénysorozat legutóbbi részeként került megrendezésre decmber 7-én a Working across cultures című online előadás.

Prof. Dr. Anna Lupina-Wegener, a Haute Ecole Specialisée de Suisse Occidental interkulturális menedzsment professzora ismertette interkulturális tapasztalatait, amik a siker kulcsát jelenthetik svájci és közép-kelet-európai együttműködések kialakításához.

Habár kívülről ez elsőre másként tűnhet, Svájc egy kifejezetten heterogén ország, mondta el a lengyel származású, de már sok éve Svájcban élő professzorasszony. Mégis mit jelent az, hogy svájci? A sokszínűség ellenére a rendszer iránti tisztelet, a rendszerbe vetett bizalom, az egyenlőség elve szorosan összetartja a határon belül élő, még nyelvileg is oly összetett közösséget. Az előadónő szót ejtett a különböző svájci kommunikációsmódokról, valamint közelebb hozta a hallgatóhoz a Közép-Kelet-Európai régió országait. Az előadás végén az érdeklődők feltehették kérdéseiket.

 

YouTube videó az előadásról

 

Az előadás anyaga (PDF)