Vissza a tagi listához

Fornetti Kft.

Vállalat címe:

6000 Kecskemét, Városföld 92.

Csatlakozás éve:

2024

Tevékenység:

A Fornetti Group 1997-es megalapítása óta új fejezetet ír a kelet-közép-európai pékipari vállalkozások történetében. A ma már legendás és ikonikus márka egy kis pékműhelyben született, ahol egy unikális ötlet révén úgynevezett minitermékek gyártásával kezdtek el foglalkozni az alapítók, akik abban is újat hoztak, hogy a termékeket nem darabszámra, hanem kilóra árulták. A koncepció sikere nem maradhatott el: a magyar vásárlók hamar megszerették és hamar keresni kezdték az újtípusú termékcsaládot.

A cég, valamint a hálózat fejlődése innentől kezdve töretlennek számít – 2023-ban elnyertük Európa legjobb franchise-hálózatának járó szakmai díját.

A Fornetti Group Magyarországon kívül ma már Romániában és Bulgáriában is működtet telephelyet; összesen több mint 1200 munkavállaló dolgozik a cég kötelékében. A franchise-hálózatban dolgozók száma azonban meghaladja a 15 ezret, így a vállalatot jelentős munkáltatóként tartják számon a nemzetközi összehasonlításokban is.

A cég termékeit jelenleg Európa 17 országában találjuk meg, és naponta egymillió ember választ a vállalat kínálatából.  A több mint 200 féle pékipari terméket felmutató szortiment Európa-szerte 3500 értékesítési ponton érthető el, de a cég egyre nagyobb teret hódít a retail és a HoReCa üzletágban is.

Jelenleg a svájci Aryzta AG égisze alatt működő Fornetti Group termékeihez az egyedi modell szerint felépített franchise-hálózat révén lehet hozzájutni, de jelentősnek mondható a termékek brand-megjelölés nélküli, kiskereskedelmi láncolatokban való hozzáférhetősége is.

Ma már egy olyan márkáról beszélünk, amely a folyamatos, magas színvonalú termékfejlesztésnek köszönhetően évek óta nem követi, hanem diktálja a régió pékipari szegmensének trendjeit, üzleti modellje révén pedig jelentős hasznot hoz a cég üzleti partnereinek.