Szlávik Péter

Philip Morris Magyarország Kft.

Swisscham:
Elnökségi tag

A Swisscham egyike azoknak a gazdasági kamaráknak, amelyek a leginkább aktívak a hazai közéletben.

Különösen fontos értéket képvisel a számomra és az általam képviselt, svájci központú Philip Morris számára az, hogy egyaránt biztosítja a konstruktív kétoldalú kommunikáció csatornáit a kormányzati oldallal, illetve az üzleti élet más szereplőivel.

Ezen felül egészen különleges az az emberi, családias, egymást segítő légkör, ami jellemzi ezt a közösséget.

A hazai Svájci nagykövetséggel ápolt hagyományosan szoros partneri viszony szintén emeli a szakmai munka értékét.

Korábban más szakmai szövetségekben is vállaltam aktív szerepet, így a JVSZ egészségügyi bizottságának társelnökeként, az Innovatív Gyógyszergyártók Szövetségének munkacsoport vezetőjeként, vagy az AmCham keretei között. Ezúton is szeretném megköszönni a rám szavazók megtisztelő bizalmát, amit igyekszem megszolgálni az előttünk álló időszakban.

Külön kiemelném azokat az eseményeket, amik előttünk állnak és azokat az új formai kereteket, amiket meghonosíthat ez a nehéz időszak, ami az idei évet dominálta.

Az elektronikus kapcsolattartás személyesebbé tétele, az emberi kapcsolatok és a folyosói beszélgetések átültetése a digitális platformokra, a virtuális találkozók és konferenciák gazdagítása azzal a kötetlen, családias, informális és hatékony színnel, ami a Kamara életét eddig is jellemezte.

Vállalatunk, forgalmát tekintve az 55. legnagyobb hazai vállalat, így a magyar gazdasági életben betöltött szerepe igen jelentős. Másfelől az egyik legnagyobb dohányipari vállalatból egy technológiai, life-sciences központú vállalattá válik, ezzel vezető szerepet vállalva a piacai globális átalakulásában. Mindez világszinten 1 milliárd dohányzó ember számára jelenthet népegészségügyi előnyöket, ami egy óriási kihívás, misszió és lehetőség is egyben.

Vissza