Vissza a rendezvényekhez
Partneresemény

Netzwerk Digital: East-West Gate Terminal

Rendezvény időpontja:

2023 április 17

10:30-

Helyszín:

4621, Fényeslitke, Terminál út 1, Magyarország

A Terminál Budapesttől mintegy három óra autóútra, az ország legkülső határán, Ukrajna határán található.
A résztvevőknek maguknak kell megszervezniük az utazást.

Az East-West Gate (EWG) egy újonnan épített intermodális vasúti terminál, amely az Új Selyemút részeként a Távol-Keletről az Európai Unió felé irányuló áruk központi átrakodási pontjává hivatott válni. A terminál Magyarország északkeleti részén, közvetlenül az ukrán határon található, ahol az európai normál nyomtávú vasútvonal és a széles nyomtávú vasútvonal találkozik. A terminál fő feladata a konténerek átrakása a széles nyomtávú vasútról az európai normál nyomtávú vasútra, illetve a konténerek átrakása teherautókról a vasútra és fordítva. A terminálon Európában példátlanul alkalmazzák az 5G technológiát a daruk távvezérlésére, az áruforgalom nyomon követésére és minden más operatív tevékenységre. Mivel az East-West Gate (EWG) várhatóan több százezer teherkonténer belépési pontja lesz az EU-ba, a terminál kapacitását fokozatosan bővítik. Az importellenőrzés magában foglal egy tervezett "röntgenkaput" és a nap 24 órájában történő vámkezelést.

A hagyomány találkozik a digitalizációval

Az East-West Gate a világ egyik legmodernebb intermodális rakodóterminálja, és az Új Selyemút kapuja az EU felé. A privát 5G hálózat széles körű kiépítését többek között a MAXWHERE 3D 5.0 digitális ikertestvér és a daruk távvezérlésére használják.

Lehetőségek a vállalatok számára

A terminál által kínált, Kínába és az EU-ba irányuló átfogó szállítási szolgáltatásokon túlmenően a vállalatok számára lehetőség nyílik arra is, hogy a terminál közvetlen közelében saját raktárakat, termelési létesítményeket és gyárakat építsenek vagy béreljenek.

Az esemény részletei

Az Advantage Austria budapesti irodája szervezésében Tálosi János ügyvezető igazgató úr átfogó bemutatót tart a terminálon.

Program:

  • Érkezés 10:30-ig
  • Frissítő és kávé 10:45-ig.
  • Tálosi János ügyvezető igazgató úr előadása az építkezés folyamatáról, a beruházásról és a jövőképről 11:45-ig.
  • További szakmai előadások 13:15-ig
  • A vezérlőrendszerek bemutatása 13:45-ig
  • A terminál megtekintése 14:30-ig
  • Büfé, frissítők, indulás 15:00 óráig.

 

A résztvevők száma 30 főre van korlátozva

A rendezvény a Hálózat a Digitalizációért Egyesület (Netzwerk Digital) együttműködésével valósul meg, mely a magyarországi német nyelvű gazdasági intézmények közös szervezete.

Használja ki ezt az egyedülálló lehetőséget, hogy első kézből ismerje meg a magyarországi East-West Gate Terminált, és fedezze fel a létesítményben rejlő lehetőségeket.

Partnerek