Vissza a rendezvényekhez

Svájci-magyar üzleti fórum Pécsett: Körforgásos gazdaság egy fenntartható jövőért

Rendezvény időpontja:

2023 október 04, 09:30-

Helyszín:

Pécs, E78, Major u.21.

Beszámoló

Október 4-én Pécsett megrendezésre került a svájci nagykövetséggel közösen szervezett Svájci napok Pécsett rendezvény keretein belül a Swisscham Hungary saját rendezvénye, a „Svájci-Magyar Üzleti Fórum”, melynek témája a „Körforgásos gazdaság egy fenntartható jövőért” volt. A rendezvény helyszínéül a Zsolnay negyed szolgált, amely Pécs központjában helyezkedik el.

A program köszöntőkkel indult, először Dr. Béres István, a Swisscham Hungary elnöke köszöntötte a vendégeket, majd ezt követően Pécs város polgármestere, Péterffy Attila mondta el köszöntőjét az üzleti világ szereplőinek. A sort Jean-Francois Parroz, svájci nagykövet zárta, aki kiemelte, hogy Pécs egy fontos állomása Svájci Napok rendezvénysorozatnak.

A meghívott vendégek ezután tájékoztatást kaptak a Svájci-Magyar Együttműködési Programról („Svájci Alap”) és megismerkedhettek mindkét ország fenntarthatósági stratégiájával. A svájci tiszta technológiákról szóló Cleantech kiállításon innovatív megoldásokat láthattak az érdeklődők.

Ezt követően két kerekasztal beszélgetést hallgathattunk végig, az első panel résztvevői olyan szervezetek képviselői voltak, mint a Roche Magyarország és a Pécsi Tudományegyetem, majd a második beszélgetést a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért ügyvezető igazgatója, Márta Irén moderálta. A panelben részt vettek a Holcim Magyarország Kft., a Roche Hungary Kft., a Pécsi Kereskedelmi és Iparkamara és a Kontakt Elektro Kft. döntéshozói, akik értékes információkat osztottak meg arról, hogy számukra mit jelent a fenntarthatóság és milyen célok mentén indulnak tovább ebben témában.

Az ebédet követően az érdeklődők látogatást tehettek a Holcim Magyarország Kft. gyárában Királyegyházán.

A nap kiemelt eseménye és egyben lezárása egy elegáns gálavacsora volt, ahol a Roche bemutatta a Pécsi Tudományegyetemmel kötött együttműködési megállapodást, melyet színvonalas gálaműsor keretében Navracsics Tibor miniszter jelenlétében írtak alá. Az est folyamán láthattunk még svájci alpesi kürt koncertet és a pécsi cukrászdák részvételével szervezett tortaversenyt is. 

„Pécs nyitva áll” – együttműködik a Roche és a PTE – cikk a pecsma.hu-n